fbpx
Reserveren
Soerenseweg 4-b, 7314 CC Apeldoorn 055-5762934

Uitjesin Apeldoorn

Op zoek naar leuke uitjes in Apeldoorn of omgeving?

centrum apeldoorn la niche

Centrum

Restaurant La Niche ligt op loopafstand van het centrum. Ideaal dus als u lekker bent wezen winkelen. Met het overdekte winkelcentrum ‘’ Oranjerie ‘’ en de ‘’ Korenpassage ‘’ kunt u ook binnen terecht. Ons restaurant heeft een centrale ligging. Hieronder hebben wij een overzicht van de uitjes in Apeldoorn.

Orpheus

Orpheus is een theater in de Nederlandse stad Apeldoorn. Het is het grootste theater in Apeldoorn, dat verder onder meer nog beschikt over Podium Gigant en Theater Merlijn. Schouwburg Orpheus is een van de vijf grootste theaters van Nederland en daardoor een bekend theater. De voorstellingen van veel nationale tournees (van musical tot cabaret) worden er voor één of enkele dagen opgevoerd.
orpheus apeldoorn restaurant la niche

de grote kerk koninginnekerk

Degrote kerk

De Grote Kerk van Apeldoorn heeft historische banden met Paleis het Loo en heeft een zichtbaar rijk, Koninklijk verleden. De kerk wordt intensief gebruikt door haar kerkelijke gemeenschap, maar is ook geschikt voor concerten en evenementen. Het aanbod is breed: vieringen, ontmoetingsdiensten, zondagavondcantates, kunstexposities, concerten, en het monumentale Bätz-Witte orgel. Een gebouw voor God en mensen.

Apenheul

Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. In Apenheul leven ruim 300 apen van zo’n 35 verschillende soorten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen los tussen de bezoekers rond. Andere, zoals de gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans leven op grote, groene eilanden. Door de ruime verblijven en de natuurlijke groepen waarin de dieren gehouden worden, kunnen de dieren veel van hun natuurlijke gedrag laten zien.In de wintermaanden is Apenheul voor het publiek gesloten. Ook kinderpretpark Julianatoren is dichtbij.
restaurant la niche apenheul

restaurant la niche paleis het loo

Paleishet Loo

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990.

StadsparkBerg en Bos

Grenzend aan de Kroon- domeinen van Paleis Het Loo ligt natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In het park van ruim 250 hectare treft u authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe aan. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken in Stadspark Berg & Bos. Het park kent een lange geschiedenis. Zo staat bij de bosvijver de ‘Stenen Bank’ waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd. Het hele park vormt een unieke combinatie van schitterende flora, fauna en cultuur. De toegang tot het gehele park is gratis. Daarnaast kunt u gebruik maken van betaalde activiteiten zoals ‘Het Klimbos’ en ‘Apenheul’. Het préhistorisch ‘Hapskamp’ is bekend bij veel scholen die hier teruggaan in de tijd. Voor ‘groene’ evenementen is de bosweide een unieke locatie. In de zomer vindt hier het Openlucht Filmfestival plaats.
restaurant la niche berg en bos

nationale park de hoge veluwe

HetNationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gelegen tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn. De ingangen van het Park bevinden zich in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen.

Lumido: Lumido, het sprookje rondom de bosvijver.Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering en liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido.


CODAMuseum

CODA Museum in Apeldoorn is een prachtig museum voor moderne en hedendaagse kunst en verrast met wisselende en inspirerende tentoonstellingen en tal van activiteiten zoals gratis rondleidingen
restaurant la niche coda museum

restaurant la niche gigant

Gigant

Al 40 jaar maakt Gigant onderdeel uit van het culturele leven in Apeldoorn en omgeving. Van een internationaal programma in een oud schoolgebouw (zo deden onder andere U2, UB40 en Nirvana de poptempel aan) én 2x per week een filmvertoning, groeit Gigant uit tot een volwaardig bedrijf. In 2008 verwelkomde Gigant ruim 62.000 bezoekers. Gigant heeft een ontmoetingsfunctie voor iedereen die geprikkeld wil worden door een hoogwaardig, maar laagdrempelig aanbod van pop, film en dans.

Oranjeparken beekpark

Het Oranjepark en het Beekpark zijn mooie parken in Apeldoorn. Centraal gelegen ligt de muziektent, waar van half mei tot en met half september de mooiste concerten worden gegeven. En het leuke is: je kunt er gratis van genieten! Het programma is enorm breed: van koormuziek tot jazz en van wereldmuziek tot rock en bigband. Zo komen alle inwoners van Apeldoorn én de toeristen aan hun trekken.
restaurant la niche beekpark oranjepark

restaurant la niche veluwsche stoomtrein

VeluwscheStoomtrein Maatschappij

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is een stoomtreinmaatschappij die een toeristische treindienst exploiteert op de spoorlijn Dieren – Apeldoorn op de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland.
De stoomtreinritten zijn populair bij toeristen en daarom rijdt de VSM vooral in het vakantieseizoen. De route is Apeldoorn – Beekbergen – Loenen – Eerbeek – Dieren